Welcome to EXPLORA

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Need help?

New Explora software updates

Red Carpet

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18

Somehow,  registered FT's are getting the FT updates on ALL their decoders Jan. That is my theory. The FT group admin should look into this possibility, as, if I am correct, then this is compromising the security of the FT group.

Octo LNB; 2 by 2x4 MS; 2 by ES 5-2; Dedicated PSU for LNB, ES's, MS's; HD PVR 4P x 2; Explora 1; DSD 660; FSM
Doin' it 4 Tv

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18

On the Expora 2A last cataloque update 30/10/2018 11:58 Assets in Cateloque 2220

Explora 2A (primary) Explora 3A Secondary SLNB LMX501  Samsung S9   Samsung Tab
Nominee

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18

It could be intentional - further updates on hold due to the sometimes blank CU+ issue discovered yesterday.

Nominee

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18

The CU+ catalogue is not updating again, that was last done @ 12:01 yesterday. I've been keeping an eye on it daily, this is new since that issue was fixed. My connectivity checker shows my connection is fine.

 

Please would others with the older software check theirs as well - Info Central, press Ok on the top line and select the VOD info, then select CU+.

 

(I'm busy so will only get back to the forum in an hour or two.)

Doin' it 4 Tv

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18

My Explora 2A still show the L39/2 software so no upgrade has been loaded. L39/2 was the forced ugrade the MC technition did on my decoder before the last update and I am not sure if it was over written during the last update as on the Explora 2A the line showing the time and date of the last update is missing as we saw when Krugie and myself compared the Loader screens some time ago. I wish MC would include a fix to rectify that in one of the future software updates. 

Explora 2A (primary) Explora 3A Secondary SLNB LMX501  Samsung S9   Samsung Tab
Trending

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18

I only realised late last night that I had FIVE Program Not Found failed recordings on Monday night - Condor, Sharp Objects, Mr Mercedes & Better Call Saul (twice). I did receive the software upgrade early Tuesday morning though - so hopefully that issue is now taken care off.

 

Interestingly though, in the past the Program Not Found message showed the time of the attempted recording in the Failed Recordings list (when pressing i) - but these 5 all show the time as 04:41 on Tue morning - basically the time of the software upgrade (showing as 04:38).

 

Octo-LNB to 2 x 5.2 switches. Explora1 (Prim) & HDPVR 2P (Sec), Samsung 55" UA55F8500 Smart 3D LED TV, HDMI picture & audio via Onkyo TX-NR626
receiver. Explora2 in bedroom, HDMI picture & audio to Samsung 32" UA32F5500 Smart LED TV. 100Mbps M-Web fibre (OpenServe).
Trending

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18


@Optimist wrote:

 

Presume you mean the unpopulated, not blank, CU entry screen.

 


Correct yes. Man Wink

 

Octo-LNB to 2 x 5.2 switches. Explora1 (Prim) & HDPVR 2P (Sec), Samsung 55" UA55F8500 Smart 3D LED TV, HDMI picture & audio via Onkyo TX-NR626
receiver. Explora2 in bedroom, HDMI picture & audio to Samsung 32" UA32F5500 Smart LED TV. 100Mbps M-Web fibre (OpenServe).
Nominee

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18


@krugie wrote:

Weird how it shows on Shows Watching on one Explora 1 but not another - so it is not title related?? Also just had the blank CU screen again as you reported.

No, totally random from our perspective. I'm convinced it's all the same related behaviour, mostly known with the different CU delivery-failure results. Something is really screwy in the depths of the whole CU system, and I fear it will turn out to be authentication related and that created to try confuse potential hackers.

It's a bl00dy mad world...

 

Presume you mean the unpopulated, not blank, CU entry screen.

 

I'll leave it there, supposed to be going out.

Trending

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18


@Optimist wrote:

@krugie wrote:

Tried The Orville E12 in SD - also playing out fine,

I rebooted, then tried downloading from scratch again - Orville 12 SD is now working fine...

 

Still didn't end up on my Shows Watching list.


Weird how it shows on Shows Watching on one Explora 1 but not another - so it is not title related?? Also just had the blank CU screen again as you reported.

 

Octo-LNB to 2 x 5.2 switches. Explora1 (Prim) & HDPVR 2P (Sec), Samsung 55" UA55F8500 Smart 3D LED TV, HDMI picture & audio via Onkyo TX-NR626
receiver. Explora2 in bedroom, HDMI picture & audio to Samsung 32" UA32F5500 Smart LED TV. 100Mbps M-Web fibre (OpenServe).
Nominee

Re: New software update(s) - Oct / Nov '18


@krugie wrote:

Tried The Orville E12 in SD - also playing out fine,

I rebooted, then tried downloading from scratch again - Orville 12 SD is now working fine...

 

Still didn't end up on my Shows Watching list.