Welcome to PVR

cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Need help?

PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues

Trending

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues


@Optimist wrote:

Yesterday morning and this morning my one PVR's content was frozen on 208 SD, but it's 

 


Not necessarily related but I have now twice had a channel freeze up on me while watching live TV on my one Explora 1 in the last week - and don't recall it ever  having happened before. Once on either CNN or Sky News (can't remember) and the other time on BBC Brit. No re-boot was possible - I had to unplug to restore.

 

Octo-LNB to 2 x 5.2 switches. Explora1 (Prim) & HDPVR 2P (Sec), Samsung 55" UA55F8500 Smart 3D LED TV, HDMI picture & audio via Onkyo TX-NR626
receiver. Explora2 in bedroom, HDMI picture & audio to Samsung 32" UA32F5500 Smart LED TV. 100Mbps M-Web fibre (OpenServe).
Red Carpet

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues

Yesterday morning and this morning my one PVR's content was frozen on 208 SD, but it's usually on ch. 110 SD which has never frozen so can't say for sure if it's related to current wider problems. A simple ch. toggle sorted it out both times.

 

Maybe related to that transponder? Geoff, others and myself have seen that only some transponders have been affected by the recent service mess, some explanation why that should ever happen would be helpful.

Red Carpet

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues

The issue persisted until after 23:00 last night, completely negating any viewing on CH 194 HD. Have no idea if it came right and when. I rebooted the decoder this morning without bothering to check before. Had to wait for the scheduled recordings to complete. BTW, none of them failed, ALL TBRs.

Octo LNB; 2 by 2x4 MS; 2 by ES 5-2; Dedicated PSU for LNB, ES's, MS's; HD PVR 4P x 2; Explora 1; DSD 660; FSM
Moderator

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues

Hi GeoffD, still getting the authentication error? ~

Red Carpet

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues

Another one this afternoon. E133-4 on the secondary decoder. with signal strengths of 83%! Tuner 1 has a so-called problem, yet both tuners 2, 3 are recording fine and tuner 4 is working!

An out of the blue error again caused by the endless service authentication fiddles!

And why only some channels affected? If the decoder or Sc are faulty, then surely ALL reception would be affected.?

And if it is a decoder tuner fault, then why do the signal values change when changing channels?

 

Octo LNB; 2 by 2x4 MS; 2 by ES 5-2; Dedicated PSU for LNB, ES's, MS's; HD PVR 4P x 2; Explora 1; DSD 660; FSM
Red Carpet

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues

So went on another round of resets for my secondary decoder, with endless checks and error clearing messages.

Everything appears to have now been verified and checked. Holding thumbs that life will return to normal in the household now!

In the process, the issue as discussed to death on the old forum is at the heart of these problems. Power to the LNB is interrupted during the service authentication process, which does NOT work very well with the older decoders!  I have once again fallen back on feeding my two decoders via 2 x 4 MSs as I can provide independent power to the MSs.

 

Octo LNB; 2 by 2x4 MS; 2 by ES 5-2; Dedicated PSU for LNB, ES's, MS's; HD PVR 4P x 2; Explora 1; DSD 660; FSM
Red Carpet

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues


@Grace_DStv1 wrote:

@GeoffD- do you still have the error on your screen? 


@Grace

I have had nothing but trouble with my secondary decoder for almost 2 weeks now.

The crazy pin code locked was sorted out but it took 3 attempts via on line service using the SSD code. The error was crazy because the decoder showed no block and blocked channels at the same time.

Now, I get E133-04 about 3 times a day.

Channel 194 triggers the fault. 

Experience picture no sound, no picture no sound and no picture sound on CH 194.

 Yet signal strength and quality are as per my screenshots posted recently 83-93% and 100%.

Octo LNB; 2 by 2x4 MS; 2 by ES 5-2; Dedicated PSU for LNB, ES's, MS's; HD PVR 4P x 2; Explora 1; DSD 660; FSM
Moderator

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues

@GeoffD - do you still have the error on your screen? 

Red Carpet

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues

So now, I have again taken 2 screenshots to show the absolutely absurd rubbish I have to put up with. Now my decoder shows that the parental pin has been blocked! 

I have never ever activated pg for any reason at all

!

 

Octo LNB; 2 by 2x4 MS; 2 by ES 5-2; Dedicated PSU for LNB, ES's, MS's; HD PVR 4P x 2; Explora 1; DSD 660; FSM
Highlighted
Red Carpet

Re: PVR Decoders: Inexplicable Authentication Issues

It seems I was mistaken about things coming right. It was only during lunch time. Soon after 14:00 the fun started again.

 

Octo LNB; 2 by 2x4 MS; 2 by ES 5-2; Dedicated PSU for LNB, ES's, MS's; HD PVR 4P x 2; Explora 1; DSD 660; FSM